Komárom

Látnivalók és a helyszín

Látnivalók

Tiszti Pavilon

Tiszti Pavilon

Klapka tér

Klapka tér

Komáromi Erőd

Komáromi Erőd

Termálfürdő

Termálfürdő

Komárom (Révkomárom)

Európa Udvar

Egykor Magyarország gabonakereskedelmi központja, kikötőjéről és hajógyáráról volt ismert.

Híres szülöttei: V. László magyar király, az operettszerző Lehár Ferenc és Jókai Mór, a magyar romantizmus kiemelkedő egyénisége.

E városban megelevenedik előttünk az Aranyember története, Klapka György tábornok szobra pedig a komáromi erődben állomásozó magyar honvédek hősiességét juttatja eszünkbe.

Európa-udvara 45 európai ország építészetét mutatja be.

Tiszti Pavilon és az amfiteátrum

A Tiszti Pavilon 1858 és 1863 között épült neogótikus stílusban, ami az angol gótikára emlékeztet. Egy kétemeletes épületről van szó, két poligonális toronnyal a fő homlokzaton és erkéllyel a földszinten. A volt tiszti pavilon neogótikus épülete a Klapka tér szomszédságában található, az új és a régi erőd irányában. Homlokzatán látható a következő felirat: VIRIBUS VITT – Egységben az erő - I. Ferenc József jelszava. Eredetileg az épületben a császári és királyi sereg tisztjeinek és azok családjának lakásai voltak. A földszinten alakították ki a kaszinót a tiszteknek, ami ma a város számára reprezentatív céllal szolgál.

Az udvarban 1999 és 2000 között egy amfiteátrumot építettek, ahol rendszeresen szerveznek koncerteket.

Az udvaron elhelyezett híd Komárom és Révkomárom együttműködését szimbolizálja. Itt található Selye János mellszobra is.

Így épült

Így épült

Az amfiteátrum

Az amfiteátrum

Koncertek

Koncertek

Belső udvar

Belső udvar