Fellépők

Az idei fesztivál közreműködői

Kollmann Gábor Trió

Kollmann Gábor Trió

jazz, pop, latin slágerek

Három professzionális muzsikus közös programja. A műsor sokszínű és magával ragadó, a jazz standardektől kezdve a pop slágereken át egészen az autentikus latin dalokig ível a repertoárjuk. A zongora virtuóz és lelket megindító hangzása párosul energikus és kifejező énekhanggal, érzelmes szaxofonnal sokszor ütőhangszerrel fűszerezve.


Kollman Gábor szaxofonos a magyar jazzvilág egyik meghatározó személyisége. Nem csak első osztályú exponense hangszerének, de kiváló tanára is, a Budapest Jazz Orchestra zenei igazgatója. A koncert bizonyára nemcsak a jazzrajongó közönségnek szerez majd zenei élményekben gazdag estet.

Urbán Orsi énekes sajátos, mély és erőteljes hangszínével varázslatos hangulatot teremt. Művészetének jellemzője, hogy sokféle zenei stílusban megmutatkozik, a swingen át a big band zenén keresztül a latin örökzöldekig. Zenekarával számos fesztiválon és klubban fellépett már. Mint szólistát az idén meghívták a londoni 606 Clubba, ahol brit zenészekkel aratott hatalmas sikert.

Révész Richárd virtuóz zongorista már évtizedek óta a latin-jazz avatott képviselője. Zongorázása mintapéldája annak, hogyan kell latin zenét játszani. A ritmizálás, harmonizálás, billentés, mind-mind azt bizonyítja, hogy teljes mértékben bőre alá és szívébe-lelkébe költözött Amerika középső és déli felének zenei világa.

 

Tagok:

Kollmann Gábor – szaxofon
Urbán Orsi – ének, percussion
Révész Richárd – zongora