Fellépők

Az idei fesztivál közreműködői

Estendøn

Estendøn

rock-blues, jazz, világzene, alternative

A zenekar 2015 őszén alakult a szlovákiai Farnadon, hét fiatal környékbeli zenészből. Az Estendøn (ejtsd magyarul: estendőn) tagjai különböző zenei ízlésüket igyekeznek dalaikban eggyé szőni, így zenéjüket nehéz egy zenei stílussal, műfajjal jellemezni. Dalaikban különböző zenei hagyományokkal kísérleteznek , a népi motívumoktól kezdve a funk, blues, jazz hangulatán keresztül, egészen a rockos riffekig felvonultatva.

2017 márciusában léptek fel először a nagyérdemű előtt, majd gyorsan terjedő hírüknek köszönhetően egyre több színpadon koncertezhettek. 2017 júliusában jelent meg első stúdió felvételük, majd augusztusban megírták a Gímesi Művelődési Tábor új himnuszát (Vagyunk). Ugyanezen év decemberében már az A38-as hajó színpadán is felcsendültek dalaik, így az M2 Petőfi TV nézői is megismerkedhettek a zenekarral.

2018-ban még több helyszínen koncertezhetett a formáció, további dalokat rögzítettek stúdióban, a szlovákiai Pátria Rádióban pedig egyre többet szóltak az Estendøn szerzemények. 2019 februárjában jelent meg a Jahusszancs nevet viselő első kislemezük, s év elejétől már a második kislemezen munkálkodnak.

 

Közreműködik

Bánovski Richárd - szólógitár
Kaszmán-Saróka Liliána - ének
Nagy Csomor András - hegedű
Recska Roman - szólógitár
Saróka Vajk Attila - basszusgitár
Smid Ádám - dob
Szebellai Dániel - szaxofon