Sipos & Farkas Duó

Sipos & Farkas Duó

saxofon-zongora jazz

Sipos Dávid szaxofonos zenei tanulmányait Budapesten, Muck Ferencnél végezte. Szerepelt Pély Barna és Romhányi Áron funky műsorában és tagja volt Gönczi Gábor zenekarának. A Cunami Fusion Band nevű együttessel 2011-ben megnyerték a budapesti A38-as hajó zenei versenyének jazz kategóriáját. Szerepelt az Alma Art P. T. műsoraiban, és Čerňánsky Rudolf Čeku lemezein. Tagja a Kor-Zár együttesnek és Korpás Éva világzenei együttesének.

2015-ben egyénileg és a Felvidék Allstars klip szereplőjeként is megkapta a Harmónia Zenei Díjat. Ugyancsak 2015-ben a Kor-Zár együttes tagjaként „A Külhoni Magyarságért Díj” magyar állami kitüntetésben részesült.

 

Farkas Attila, billentyűs jazz zenész neve nagy valószínűséggel nem ismeretlen az igényesebb zenét kedvelők körében. Tanulmányait Ifj.Szakcsi Lakatos Bélánál végezte. 2016 novemberében elnyerte a Szlovákia jazz új reménysége díjat amit maga Peter Lipa adott át a pozsonyi jazz versenyen.

Az évek során már számtalan koncertet adott fesztiválokon, szórakozóhelyeken és egyéb kulturális rendezvényeken. Berlinben a Collegium Hungaricumban koncertezett Snétberger Ferenc gitárossal és fiával Snétberger Tóni dobossal. Leggyakrabban bandájával, a Farkas Attila Jr. GROUP-pal lép, de többször Snétberger Toni, Lakatos Pecek Krisztián és Egri János Jr. társaként is.