Zsapka-Fambi-Sipos-Benkó

Zsapka-Fambi-Sipos-Benkó

megzenésített versek, pop-rock dalok

http://www.zsapkaattila.sk/

A népszerű zenészek ebben a formációban először lépnek fel Komáromban.

Zsapka Attila – gitár, ének

1989-ben Zsapka Zsolttal megalapította a Kor-Zár verséneklő együttest. 2005-ben szólistaként is szerepelni kezdett. Rendszeresen fellépett Szlovákia magyar tanítási nyelvű iskoláiban, népszerűsítve az énekelt vers műfaját a diákság körében. Kezdetben egy szál gitár kíséretében, később zenésztársakkal kiegészülve. Az évek során a Kor-Zár tagjai mellett sok kitűnő zenésszel és előadóművésszel dolgozott együtt, köztük Kátai Zoltán és Dinnyés József énekmondók, a Kaláka együttes, Vadkerti Imre előadóművész, Korpás Éva népdalénekes, Gál Tamás színművész, Lakatos Róbert brácsaművész, Benkó Ákos jazz dobos, Emmer Péter gitárvirtuóz, Farnbauer Péter billentyűs, gitáros és még sokan mások. A Felvidék magyar iskoláit Vadkerti Imrével ás Sipos Dávid szaxofonossal járják, ez a formáció 2016-ban Harmónia díjat is kapott. Korpás Évával Szécsi Pál emlékkoncerteket tart, Benkó Ákossal és Emmer Péterrel pedig ZSEB zenekar név alatt szórakoztató zenét játszik idehaza és a Kárpát-medence magyarlakta vidékein.

Farnbauer Péter – basszusgitár, gitár

A Szlovákia magyar zenei élet egyik kulcsfontosságú egyénisége, aki a szlovák könnyűzene élvonalában is ismert és elismert művész. Billentyűs hangszereken, gitáron és basszusgitáron egyaránt kitűnően játszik. 1990-től napjainkig tagja a legendás Elán együttesnek, előtte pedig 3 évig Peter Nagy zenekarában játszott. Tulajdonosa és működtetője a komáromi FAMBI STÚDIÓ-nak, amely többek között a közismert Ghymes együttes álandó műhelye. Több mint 100 CD anyaga készült el ott az elmúlt 13 évben.

Sipos Dávid – szaxofon

Zenei tanulmányait Budapesten, Muck Ferencnél végezte. Szerepelt Pély Barna és Romhányi Áron funky műsorában és tagja volt Gönczi Gábor zenekarának. A Cunami Fusion Band nevű együttessel 2011-ben megnyerték a budapesti A38 - as hajó zenei versenyének jazz kategóriáját. Szerepelt az Alma Art P. T. műsoraiban, és Čerňánsky Rudolf Čeku lemezein. Tagja a Kor-Zár együttesnek és Korpás Éva világzenei együttesének. 2015–ben egyénileg és a Felvidék Allstars klip szereplőjeként is megkapta a Harmónia Zenei Díjat. Ugyancsak 2015–ben a Kor-Zár együttes tagjaként „A Külhoni Magyarságért Díj” magyar állami kitüntetésben részesült.

Benkó Ákos - dob

Zongorista édesapjának köszönhetően korán megismerkedett a zene és a hangszerek világával, dobolni 8 évesen kezdett. Első dobóráit a legendás magyar dobtanártól, Bányay Lajostól kapta 1999-ben, miután megnyerte Pro-Ritmo díját a budapesti Jazz-Rock Dobversenyen. 2007-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazztanszakán folytatta tanulmányait, ahol 2012-ben mesterfokozatú diplomát szerzett. Még ezévben megnyerte az országos Jávori Vilmos Dobversenyt, ahol énekesi vénáját is megmutatta.2014-ben ő kapta a Harmónia díjat a legjobb hangszeres, ill.énekes kategóriában Szlovákiában.Számtalan zenekar és muzsikussal (Szabó Dániel, Juhász Gábor, Ávéd János, Dave Binney, stb.) való együttműködése mellett 4 éve a Jazztanszak dobtanára.