Last Blues Band

Last Blues Band

rock-blues, jazz, swing, funky, rock & roll

A felvidéki Last Blues Band zenekar eredetileg 1991-ben indult útjára. Az alapító tagok egyike volt Tornóczi Tibor, aki 2018 tavaszán, négy év után újraélesztette a bandát teljesen megújult felállásban: zongora, dob, basszusgitár, gitár, ének+szájharmonika.

Lassan összerázódott a csapat, majd pár klasszikus Last Blues Band szerzemény feldolgozása után elkezdtek saját dalokat írni, aminek a gyümölcse 2018 novemberére be is ért, amikor stúdióba tudtak vinni 6 saját dalt, azzal a céllal, hogy be tudják mutatni a zenekar arculatát.

Zenéjükben elegyedik a blues, jazz, swing, funky, rock & roll, rock, de egyéb zenei stílusok is felfedezhetőek. Ez várható is volt, mivel a zenekar szinte mindegyik tagja más zenei irányzatú vonalon dolgozott idáig. A repertoárjukban lévő kizárólag magyar nyelvű dalok elég széles réteget meg tudnak szólítani, 1-töl 99+ éves korig.

A zenekar az első nyilvános szereplésén, a 2019. április 5-7-én megrendezett József Attila Vers-Dal Fesztiválon elnyerte a legjobb megzenésítésért járó fődíjat.

 

Közreműködik

Domján Ádám - basszusgitár
Tóth Marián - gitár
Tornóczi Tibor - ének, szájharmonika