Tompos Kátya

Tompos Kátya

pop, világzene, jazz

A Holdjárat, az a titokzatos erő, mely lelket lélekkel összekapcsol, láthatatlan segítség, misztikus utazás, egy olyan kaland, melyre mindenki vágyik, melynek a végén felkavaró, vagy épp megnyugtató, összeolvasztó vagy szétválasztó múlhatatlan vagy illékony szerelmek várnak ránk.

Ehhez az újabb utazáshoz Kátya ezúttal is Hrutka Róbertet kérte fel útitársnak. Azonban ezúttal már nem átdolgoztak közösen Kátya számára kedves dalokat, ahogyan tették a Keresztül Európán album esetében. Az új lemezre 10 vadonatúj dal született. A dalok szövegét szinte minden esetben Tompos Kátya írta. A bensőséges, helyenként elgondolkoztató, helyenként vicces, de mélyen a lelkéből fakadó történeteket mind mind az élet ihlette. Egy darab valamennyi vers a színésznő lelkéből, ablak a világára.

A Holdjárat koncert műsorában természetesen az új album dalai mellett a régi kedvencek is helyet kaptak.

 

Kátya 1983-ban született Tompos Katalin néven, édesanyja orosz származású. Kamaszkorában Földessy Margit stúdiójában tanult, 2005-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetem musical szakán Kerényi Imre osztályában. Szerepelt többek között a Valami Amerika-filmekben és a Poligamyban is. Gyakran játszik zenés darabokban, két saját albuma is megjelent (Keresztül Európán - 2013, Holdjárat - 2017).

 

Közreműködik

Hrutka Róbert - gitár
Kalmus Felicián - cselló