Varga Richárd

Varga Richárd

verséneklő, slammer

Varga Richárd magyar- történelem- és drámatanár, dalszerző és előadó. 2011 óta tart megzenésített versekből álló irodalmi esteket, rendhagyó irodalom órákat. Az egyéni estjei mellett Kelemen Zoltánnal, a szombathelyi Weöres Sándor Színház színművészével közösen is létrehoztak egy előadást "Szállj, költemény!" címmel, amelyet a színház igazgatója, Jordán Tamás is méltatott.

A megzenésített versekből álló műsorai mellett, saját verseket is ír, amelyeket több irodalmi folyóirat – VárUcca Műhely, BÁR – is rendszeresen közöl. 2015-ben 101 címmel jelent meg az első albuma, amelyen saját dalok mellett, néhány parafrázis verse és slam poetry szövege is helyet kapott.

2013 óta Veszprémben él. Itt kapta meg - 2015-ben - az év slammere-díjat. Még ebben az évben a csöngei Weöres Sándor-olvasótábor társszervezője is lett. A tanítás és az irodalmi estek mellett a Godot Workshop nevű zenekarával járják az országot. Nagy büszkeséggel tölti el, hogy idén a Tompa Mihály Országos Verseny verséneklők kategóriájában a zsűri tagja lehetett.